Tmavé praženie | Chuťový profil: Tmavá čokoláda, lieskový oriešok | Nulová acidita viac
Akú má chuť
Zrnková káva Brazil Minas Gerais sa hodí na prípravu espressa v automatickom aj ručnom pákovom kávovare. Odporúčame použiť 8 g na jednu dávku espressa a dodržať čas extrakcie medzi 22 – 27 sekundami. Vaša precízna príprava bude odmenená espressom s horkým nádychom podobným kvalitnej horkej čokoláde, s plnou chuťou a hustou, orieškovou penou.
Odkiaľ pochádza
Pochádza z fariem družstva COOMAP, ktoré združuje 670 pestovateľov v štáte Minas Gerais v Brazílii. Družstvo je zapojené do rôznych sociálnych a environmentálnych projektov. Podporuje napríklad domov pre seniorov São Vicente de Paulo, ktorý sa stará o 65 klientov, alebo dodáva osivá a hnojivá do komunitnej zeleninovej záhrady. Zeleninu tu pestujú deti v rámci mimoškolských aktivít. Projekt má vzdelávací charakter, deti sa učia rešpektu k životnému prostrediu a úcte k ostatným.
Aká je čerstvá a ako dlho vydrží
Zrnkovú kávu balíme do vreciek s jednocestným ventilom, ktorý vám umožňuje vytlačiť vzduch z vrecka, a zabrániť tak oxidácii kávy aj po otvorení balenia. Za plnú cenu od nás dostanete zrnká, ktoré sme upražili pred maximálne 30 dňami, na kávu praženú viac ako pred 30 dňami automaticky poskytujeme zľavu 15 %. Nájdete ich v kategórii „Zachráň ma“. Zrnkovú kávu Drip it odporúčame spotrebovať do 3 mesiacov od dátumu praženia.
V akom balení dorazí
Na menšie 300 g balenia používame recyklovateľné plastové vrecká, 1 kg balenia zrnkovej kávy od nás dostanete v papierových vreckách s membránou z cukrovej trstiny. To preto, aby vzhľadom na väčšie množstvo kávy zostali zrnká dlhšie čerstvé. Ak si vyberiete doručenie do Zásielkovne alebo kuriérom na adresu, zrnká vám pošleme ešte v prepravnom kartónovom obale. Do nášho Espresso baru môžete prísť aj s vlastnou nádobou a kúpiť si u nás zrnkovú kávu bez obalu.
Způsob přípravy | Espresso |
---|---|
Chuť | Horká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň praženia | Tmavý |
Charakteristika | Tmavá čokoláda, Lieskový oriešok |
Typ kávy | Arabica |
Krajina pôvodu | Brazília |
Metóda spracovania | Suchá (natural) |
Pestovatelia | Družstvo COOMAP |
Chuťový profil | Orieškový, Čokoládový |
Způsob přípravy | Espresso |
---|---|
Chuť | Horká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň praženia | Tmavý |
Charakteristika | Tmavá čokoláda, Lieskový oriešok |
Typ kávy | Arabica |
Krajina pôvodu | Brazília |
Metóda spracovania | Suchá (natural) |
Pestovatelia | Družstvo COOMAP |
Chuťový profil | Orieškový, Čokoládový |
Ala
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či máte zrnkovú kávu bez acidity alebo len s veľmi nízkou.
Vopred ďakujem za odpoveď.
Pekný deň
Ala
Jiří Gomola (Administrátor)
Dobrý den,
Děkuji za dotaz. Ano, zcela bez acidity jsou kávy Brazil Minas Gerais, Espresso blend a Honduras Las Capucas.
S pozdravem,
Jirka z Drip it