Colombia Sierra Nevada - Veľkosť balenia: 100 x 10 g



Filtrovaná káva, ktorú si jednoducho pripravíte všade, kde je k dispozícii hrnček a horúca voda. viac
Akú má chuť
Už pri prvých dúškoch pocítite na jazyku horkokyslé tóny, ktoré pripomínajú tmavú čokoládu s vysokým podielom kakaa alebo slivku v horkej čokoláde. Chladnutím kávy ustupuje horkosť a dominanciu preberajú kyslejšie ovocné tóny. Colombia Supremo je kávou pre tých, ktorí majú radi výraznejšie chute a neprekáža im vyššia kyslosť. Intenzitu jej chuti môžete ovplyvniť väčším množstvom vody pri príprave (175 – 225 ml) alebo pridaním mlieka.
Odkiaľ pochádza
Káva pochádza od farmárov zo združenia ekologických poľnohospodárov La Secreta (AGROSEC), ktoré bolo pôvodne založené s cieľom posilniť a podporiť skupinu 40 poľnohospodárov, ktorí žijú v tejto oblasti provincie Magdalena v pohorí Sierra Nevada de Santa Marta. Pohorie je vzdialené iba 45 km od pobrežia Karibiku - je tak na svete najvyššom, ktoré je najbližšie k oceánu a patrí medzi miesta s najväčšou biodiverzitou na svete. Obrovská rozmanitosť ekosystémov, zahŕňajúca horúce pláže Karibského mora, suché lesy, nepreniknuteľnú džungľu nížinných hmlistých pralesov, vysokohorské dažďové pralesy a zasnežené vrcholky šesťtisícových hôr, tvoria ideálne prostredie na pestovanie kávy. Vďaka tomu sú farmári sebestační, čo symbolizuje množstvo medziplodín, ako sú banány, kukurica aj avokádové stromy, ktoré tu bežne pestujú pre vlastnú spotrebu.
Pestovatelia družstva AGROSEC sú nositeľom certifikácií ekologického poľnohospodárstva a Fairtrade.
O káve vo filtri
Namleli sme pre vás výberovú kávu Arabica, naplnili ju do praktického filtra a starostlivo zabalili, aby vydržala čerstvá až do vašej kávovej chvíľky. Filtrovanú kávu si tak hravo môžete pripraviť všade, kde je k dispozícii hrnček a horúca voda. Káva vo filtri má svoje korene až v Japonsku, kde sa zrodila v 90. rokoch ako cestovná verzia populárneho drippera. Vďaka malému baleniu, jednoduchej príprave a skvelej chuti je tým najlepším kávovým parťákom na miesta, kde nemáte k dispozícii rovnaké vybavenie na prípravu kávy ako doma.
Ako na prípravu
To, že na prípravu vám stačí len horúca voda a hrnček, rozhodne nie je prehnané. Ako na to?
- Rozbaľte obal a vytiahnite filter s kávou
- Zatraste filtrom a odtrhnite jeho hornú časť pozdĺž nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnček
- Postupne nalievajte 175 ml horúcej vody (92 °C) až po okraj filtra
- Počkajte, kým káva celkom prekvapká do hrnčeka
Z jedného filtra si pripravíte 150 – 200 ml kávy v závislosti od toho, akú intenzívnu chuť chcete dosiahnuť. Prípravu zvládnete raz-dva. Zaberie vám to maximálne 3 minúty.
Aká je čerstvá a ako dlho vydrží
Pražíme v menších dávkach, niekoľkokrát za mesiac. Po upražení nechávame zrnká dva dni „predýchať“, potom kávu namelieme a plníme do filtrov (10 g). Filtre s kávou balíme jednotlivo do recyklovateľného vrecúška naplneného dusíkom. Dusík chráni kávu pred svetlom, vlhkosťou, zabraňuje jej v oxidácii a uchováva ju čerstvú.
V akom balení dorazí
Môžete si vybrať zo 4 veľkostí balenia – 5, 20, 50 a 100 kusov. Zatiaľ čo v baleniach po 5 a 20 kusov posielame vrecúška s kávou vo filtri v elegantnej škatuli, 50 a 100 káv vo filtri vám príde priamo v prepravnej škatuli bez vonkajšieho obalu. Prečo to robíme takto? 50 a 100 ks balenie si ľudia zvyčajne kupujú pre seba a pravidelne. Preto sa snažíme znížiť množstvo obalov, ktoré nepotrebujú.
Ak chcete kúpiť 50 alebo 100 ks balenie ako darček, zaškrtnite políčko „Kupujem ako darček“ a my sa postaráme o to, aby k vám balenie s kávou dorazilo v škatuli navyše, ktorá ho ochráni pred poškodením a prepravnými štítkami.
Krajina pôvodu | Kolumbia |
---|---|
Region | Sierra Nevada |
Pestovatelia | Družstvo AGROSEC |
Chuť | Sladká |
Charakteristika | Tmavá čokoláda, Lieskový oriešok, Vanilka |
Stupeň praženia | Stredné |
Typ kávy | Arabica, Organic |
Odroda | Castillo, Colombia |
Metóda spracovania | Premyté |
Chuťový profil | Ovocný, Orieškový, Čokoládový |
Dátum praženia | 06. 02. 2023 |
Min. trvanlivosť | 27. 02. 2025 |

5 tipov na prípravu kávy vo filtri
5 tipov, ktoré vám pomôžu dostať z kávy vo filtri tú najlepšiu chuť.