Stredné praženie | Chuťový profil: Tmavá čokoláda, karamel, jablko | Stredná acidita viac
Akú má chuť
V jej chuti dominuje sladkosť, ale po chvíli môžete zaznamenať aj miernu kyslosť. Jej nádych nám pripomína lieskové oriešky a višne v tmavej čokoláde. Môžete si ju pripraviť ako espresso, je skvelá aj na prípravu v mokka kanvičke i ako filtrovaná káva. Sierra Nevada z Kolumbie je bestsellerom v našom pražskom Espresso bare.
Odkiaľ pochádza
Z fariem pestovateľského družstva Asoc. de agri. orgánicos de la vereda la secreta (AGROSEC) v pohorí Sierra Nevada de Santa Marta v severovýchodnej Kolumbii, ktoré je úplne izolované od blízkych Ánd. Rozmanitosť ekosystémov, zahŕňajúca horúce pláže Karibského mora, suché lesy, nepreniknuteľnú džungľu nížinných hmlových pralesov, vysokohorské dažďové pralesy a zasnežené vrcholky šesťtisícových hôr, je ideálnym prostredím na pestovanie kávy. Vďaka tomu sú farmári sebestační, čo symbolizuje množstvo medziplodín, ako sú banány, kukurica aj avokádové stromy, ktoré tu bežne pestujú na vlastnú spotrebu.
Aká je čerstvá a ako dlho vydrží
Zrnkovú kávu balíme do vreciek s jednocestným ventilom, ktorý vám umožňuje vytlačiť vzduch z vrecka, a zabrániť tak oxidácii kávy aj po otvorení balenia. Za plnú cenu od nás dostanete zrnká, ktoré sme upražili pred maximálne 30 dňami, na kávu praženú viac ako pred 30 dňami automaticky poskytujeme zľavu 15 %. Nájdete ich v kategórii „Zachráň ma“. Zrnkovú kávu Drip it odporúčame spotrebovať do 3 mesiacov od dátumu praženia.
V akom balení dorazí
Na menšie 300 g balenia používame recyklovateľné plastové vrecká, 1 kg balenia zrnkovej kávy od nás dostanete v papierových vreckách s membránou z cukrovej trstiny. To preto, aby vzhľadom na väčšie množstvo kávy zostali zrnká dlhšie čerstvé. Ak si vyberiete doručenie do Zásielkovne alebo kuriérom na adresu, zrnká vám pošleme ešte v prepravnom kartónovom obale. Do nášho Espresso baru môžete prísť aj s vlastnou nádobou a kúpiť si u nás zrnkovú kávu bez obalu.
Způsob přípravy | Espresso, Filter |
---|---|
Chuť | Sladká, Kyslá |
Míra acidity | Střední |
Stupeň praženia | Stredné |
Charakteristika | Tmavá čokoláda, Karamel, Jablko |
Typ kávy | Arabica |
Krajina pôvodu | Kolumbia |
Odroda | Castillo, Colombia |
Metóda spracovania | Premytá |
Pestovatelia | Družstvo AGROSEC |
Chuťový profil | Ovocný, Orieškový, Čokoládový |
Způsob přípravy | Espresso, Filter |
---|---|
Chuť | Sladká, Kyslá |
Míra acidity | Střední |
Stupeň praženia | Stredné |
Charakteristika | Tmavá čokoláda, Karamel, Jablko |
Typ kávy | Arabica |
Krajina pôvodu | Kolumbia |
Odroda | Castillo, Colombia |
Metóda spracovania | Premytá |
Pestovatelia | Družstvo AGROSEC |
Chuťový profil | Ovocný, Orieškový, Čokoládový |