Filtrovaná káva, ktorú si jednoducho pripravíte všade, kde je k dispozícii hrnček a horúca voda. viac
Akú má chuť
Congo Lake Kivu má príjemne sladkastú chuť s nádychom karamelu, trstinového cukru a jablka. Po vychladnutí sa v jej chuti objaví ľahká osviežujúca kyslosť. Na jej prípravu odporúčame použiť max. 165 ml vody. Najradšej ju máme bez mlieka, v horúcich dňoch je dňoch je skvelá na ľade.
Odkiaľ pochádza
Namleli sme do filtra výberové zrná z fariem v okolí jazera Kivu, na ktorých hospodária pestovatelia z fairtradového združenia SOPACDI (viac ako 5 600 pestovateľov, z ktorých zhruba 20 % tvoria ženy). Prostredníctvom programu Pygmies' Coffee Project & Women Producer Program podporuje SOPACDI skupinu Pygmejov žijúcich v dedinách Mishebere a Ruhunde na území Kahele, ktorí historicky čelili diskriminácii v podobe zbavenia volebného práva a nútení otrockej práce (veľmi málo platenej). SOPACDI týmto ľuďom poskytuje zázemie, tréning a príjem z predaja výberovej kávy, ktorú Pygmejovia dodávajú do umývacej stanice v meste Bushushu.
O káve vo filtri
Namleli sme pre vás výberovú kávu Arabica, naplnili ju do praktického filtra a starostlivo zabalili, aby vydržala čerstvá až do vašej kávovej chvíľky. Filtrovanú kávu si tak hravo môžete pripraviť všade, kde je k dispozícii hrnček a horúca voda. Káva vo filtri má svoje korene až v Japonsku, kde sa zrodila v 90. rokoch ako cestovná verzia populárneho drippera. Vďaka malému baleniu, jednoduchej príprave a skvelej chuti je tým najlepším kávovým parťákom na miesta, kde nemáte k dispozícii rovnaké vybavenie na prípravu kávy ako doma.
Ako na prípravu
To, že na prípravu vám stačí len horúca voda a hrnček, rozhodne nie je prehnané. Ako na to?
- Rozbaľte obal a vytiahnite filter s kávou
- Zatraste filtrom a odtrhnite jeho hornú časť pozdĺž nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnček
- Postupne nalievajte 175 ml horúcej vody (92 °C) až po okraj filtra
- Počkajte, kým káva celkom prekvapká do hrnčeka
Z jedného filtra si pripravíte 150 – 200 ml kávy v závislosti od toho, akú intenzívnu chuť chcete dosiahnuť. Prípravu zvládnete raz-dva. Zaberie vám to maximálne 3 minúty.
Aká je čerstvá a ako dlho vydrží
Pražíme v menších dávkach, niekoľkokrát za mesiac. Po upražení nechávame zrnká dva dni „predýchať“, potom kávu namelieme a plníme do filtrov (10 g). Filtre s kávou balíme jednotlivo do recyklovateľného vrecúška naplneného dusíkom. Dusík chráni kávu pred svetlom, vlhkosťou, zabraňuje jej v oxidácii a uchováva ju čerstvú.
V akom balení dorazí
Môžete si vybrať zo 4 veľkostí balenia – 5, 20, 50 a 100 kusov. Zatiaľ čo v baleniach po 5 a 20 kusov posielame vrecúška s kávou vo filtri v elegantnej škatuli, 50 a 100 káv vo filtri vám príde priamo v prepravnej škatuli bez vonkajšieho obalu. Prečo to robíme takto? 50 a 100 ks balenie si ľudia zvyčajne kupujú pre seba a pravidelne. Preto sa snažíme znížiť množstvo obalov, ktoré nepotrebujú.
Ak chcete kúpiť 50 alebo 100 ks balenie ako darček, zaškrtnite políčko „Kupujem ako darček“ a my sa postaráme o to, aby k vám balenie s kávou dorazilo v škatuli navyše, ktorá ho ochráni pred poškodením a prepravnými štítkami.
Krajina pôvodu | Kongo |
---|---|
Region | Lake Kivu |
Pestovatelia | Družstvo SOPACDI |
Chuť | Sladká, Kyslá |
Charakteristika | Karamel, Trstinový cukor, Jablko |
Stupeň praženia | Svetlé |
Typ kávy | Arabica, Organic |
Odroda | Caturra, Bourbon, Catuai |
Metóda spracovania | Premyté |
Chuťový profil | Ovocný |
Dátum praženia | 04. 09. 2023 |
Min. trvanlivosť | 07. 09. 2024 |

5 tipov na prípravu kávy vo filtri
5 tipov, ktoré vám pomôžu dostať z kávy vo filtri tú najlepšiu chuť.