Tmavé praženie | Chuťový profil: Mliečna čokoláda, lieskový oriešok | Nulová acidita viac
Akú má chuť
Zrnká sme zmiešali už pred upražením. Vďaka tmavšiemu praženiu je Espresso blend vhodná na prípravu espressa v automatických alebo ručných pákových kávovaroch. Odporúčame použiť 8 g na jednu dávku espressa a dodržať čas extrakcie medzi 22 – 27 sekundami. V porovnaní s Brazil Minas Gerais má táto káva vyváženejšiu chuť, jej horkosť nie je taká výrazná, rozhodne sa však pri tejto káve nemusíte obávať kyslosti.
Odkiaľ pochádza
Skombinovali sme výberové zrnká z troch krajín – brazílskej oblasti Minas Gerais (70 %), kolumbijskej Sierra Nevada (20 %) a regiónu Las Capucas v stredoamerickom Hondurase (10 %). Všetky kávy, ktoré tvoria túto zmes, nájdete v našej ponuke aj ako jednodruhovky. V ich popise sa dozviete viac o farmách, z ktorých pochádzajú.
Aká je čerstvá a ako dlho vydrží
Zrnkovú kávu balíme do vreciek s jednocestným ventilom, ktorý vám umožňuje vytlačiť vzduch z vrecka, a zabrániť tak oxidácii kávy aj po otvorení balenia. Za plnú cenu od nás dostanete zrnká, ktoré sme upražili pred maximálne 30 dňami, na kávu praženú viac ako pred 30 dňami automaticky poskytujeme zľavu 15 %. Nájdete ich v kategórii „Zachráň ma“. Zrnkovú kávu Drip it odporúčame spotrebovať do 3 mesiacov od dátumu praženia.
V akom balení dorazí
Na menšie 300 g balenia používame recyklovateľné plastové vrecká, 1 kg balenia zrnkovej kávy od nás dostanete v papierových vreckách s membránou z cukrovej trstiny. To preto, aby vzhľadom na väčšie množstvo kávy zostali zrnká dlhšie čerstvé. Ak si vyberiete doručenie do Zásielkovne alebo kuriérom na adresu, zrnká vám pošleme ešte v prepravnom kartónovom obale. Do nášho Espresso baru môžete prísť aj s vlastnou nádobou a kúpiť si u nás zrnkovú kávu bez obalu.
Způsob přípravy | Espresso |
---|---|
Chuť | Horká, Sladká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň praženia | Tmavý |
Charakteristika | Lieskový oriešok, Mliečna čokoláda |
Typ kávy | Arabica |
Krajina pôvodu | Brazília, Kolumbia, Honduras |
Chuťový profil | Orieškový |