Svetlé praženie | Chuťový profil: Ružový grep, trstinový cukor, ibištek | Vysoká acidita viac
Akú má chuť
Naša srdcovka, ktorú sme upražili na prípravu filtrovanej kávy. Zamilovali sme si ju v Moccamasteri, V60 aj Chemexe. Predstavte si ten pocit, keď sa zahryznete do ružového grapefruitu. Tak taký mix sladkastej a výbušnej (kyslejšej) chuti na vás čaká v tejto káve z Guatemaly.
Odkiaľ pochádza
Za veľa vďačíme ženám a v tomto prípade aj za túto výbornú kávu. A to nepreháňame. Združenie ASPROCDEGUA totiž zaštiťuje drobné pestovateľky z najznámejšej kávovej oblasti Guatemaly Huehuetenango (1 600 – 2 200 m n. m.). Vďaka členstvu majú farmárky k dispozícii nielen technické zázemie, kvalitné kávové sadenice, know-how v oblasti udržateľného pestovania, ale aj možnosť vzdelania pre seba a svoje deti.
Aká je čerstvá a ako dlho vydrží
Zrnkovú kávu balíme do vreciek s jednocestným ventilom, ktorý vám umožňuje vytlačiť vzduch z vrecka, a zabrániť tak oxidácii kávy aj po otvorení balenia. Za plnú cenu od nás dostanete zrnká, ktoré sme upražili pred maximálne 30 dňami, na kávu praženú viac ako pred 30 dňami automaticky poskytujeme zľavu 15 %. Nájdete ich v kategórii „Zachráň ma“. Zrnkovú kávu Drip it odporúčame spotrebovať do 3 mesiacov od dátumu praženia.
V akom balení dorazí
Na menšie 300 g balenia používame recyklovateľné plastové vrecká, 1 kg balenia zrnkovej kávy od nás dostanete v papierových vreckách s membránou z cukrovej trstiny. To preto, aby vzhľadom na väčšie množstvo kávy zostali zrnká dlhšie čerstvé. Ak si vyberiete doručenie do Zásielkovne alebo kuriérom na adresu, zrnká vám pošleme ešte v prepravnom kartónovom obale. Do nášho Espresso baru môžete prísť aj s vlastnou nádobou a kúpiť si u nás zrnkovú kávu bez obalu.
Způsob přípravy | Filter |
---|---|
Chuť | Kyslá |
Míra acidity | Vysoká |
Stupeň praženia | Světlý |
Charakteristika | Trstinový cukor, Růžový grep, Ibišek |
Typ kávy | Arabica |
Krajina pôvodu | Guatemala |
Metóda spracovania | Premytá |
Chuťový profil | Ovocný |
Způsob přípravy | Filter |
---|---|
Chuť | Kyslá |
Míra acidity | Vysoká |
Stupeň praženia | Světlý |
Charakteristika | Trstinový cukor, Růžový grep, Ibišek |
Typ kávy | Arabica |
Krajina pôvodu | Guatemala |
Metóda spracovania | Premytá |
Chuťový profil | Ovocný |