Filtrovaná káva, ktorú si jednoducho pripravíte všade, kde je k dispozícii hrnček a horúca voda. viac
V živote najviac ľutujeme kávy, ktoré sme neochutnali! Preto sme pre vás pripravili tento ochutnávkový balíček. Objednáte, zalejete a vychutnávate. A to hneď päťkrát! Päť druhov kávy 100 % Arabica, v ktorých nájdete tóny čokolády aj exotického ovocia. Každá chuťová bunka si príde na svoje a vy si vyskúšate, aké ľahké je vychutnať si skvelú kávu kdekoľvek. No a keď tomu prepadnete ako my, budete už vedieť, po akom druhu siahnuť nabudúce.
O káve vo filtri
Namleli sme pre vás výberovú kávu Arabica, naplnili ju do praktického filtra a starostlivo zabalili, aby vydržala čerstvá až do vašej kávovej chvíľky. Filtrovanú kávu si tak hravo môžete pripraviť všade, kde je k dispozícii hrnček a horúca voda. Káva vo filtri má svoje korene až v Japonsku, kde sa zrodila v 90. rokoch ako cestovná verzia populárneho drippera. Vďaka malému baleniu, jednoduchej príprave a skvelej chuti je tým najlepším kávovým parťákom na miesta, kde nemáte k dispozícii rovnaké vybavenie na prípravu kávy ako doma.
Ako na prípravu
To, že na prípravu vám stačí len horúca voda a hrnček, rozhodne nie je prehnané. Ako na to?
- Rozbaľte obal a vytiahnite filter s kávou
- Zatraste filtrom a odtrhnite jeho hornú časť pozdĺž nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnček
- Postupne nalievajte 175 ml horúcej vody (92 °C) až po okraj filtra
- Počkajte, kým káva celkom prekvapká do hrnčeka
Z jedného filtra si pripravíte 150 – 200 ml kávy v závislosti od toho, akú intenzívnu chuť chcete dosiahnuť. Prípravu zvládnete raz-dva. Zaberie vám to maximálne 3 minúty.
Aká je čerstvá a ako dlho vydrží
Pražíme v menších dávkach, niekoľkokrát za mesiac. Po upražení nechávame zrnká dva dni „predýchať“, potom kávu namelieme a plníme do filtrov (10 g). Filtre s kávou balíme jednotlivo do recyklovateľného vrecúška naplneného dusíkom. Dusík chráni kávu pred svetlom, vlhkosťou, zabraňuje jej v oxidácii a uchováva ju čerstvú.
Krajina pôvodu | Brazília, Nikaragua, Kolumbia, Etiópia |
---|---|
Chuť | Horká, Horkokyslá, Sladká, Kolekcia viacerých druhov |
Stupeň praženia | Tmavé, Stredné, Svetlé |
Typ kávy | Arabica |
Metóda spracovania | Suché (natural), Premyté |
Chuťový profil | Ovocný, Orieškový, Čokoládový |
Dátum praženia | 19. 01. 2023 |
Min. trvanlivosť | 14. 11. 2024 |

5 tipov na prípravu kávy vo filtri
5 tipov, ktoré vám pomôžu dostať z kávy vo filtri tú najlepšiu chuť.