Stredné praženie | Chuťový profil: Pomaranč, mliečna čokoláda | Nulová acidita viac
Akú má chuť
Peru Rodríguez de Mendoza Decaf je plnohodnotná káva so sladšou chuťou, s nádychom mliečnej čokolády, kandizovaného pomaranča a vyváženým telom, vhodná pre všetky metódy prípravy. Vďaka prírodnému procesu odstránenia kofeínu (Swiss Water Process) si zachovala svoje charakteristické chuťové tóny a na jej chuti ani nespoznáte, že je bez kofeínu.
Odkiaľ pochádza
Oblasť San Ignacio sa nachádza v regióne Cajamarca v severovýchodnom Peru, kde sa stretáva západné a východné pohorie Ánd a spoločne zostupujú do Amazonskej nížiny. Káva sa tu pestuje v nadmorskej výške od 1 000 do 1 800 metrov na farmách družstva Cooperativa Agraria Frontera San Ignacio (COOPAFSI). Hlavným poslaním družstva je rozvoj konkurencieschopného udržateľného poľnohospodárstva s ohľadom na životné prostredie a presadzovanie ľudských, etických a sociálnych hodnôt. Družstvo ponúka svojim členom školenia, technickú podporu a tiež sociálne a finančné služby. Družstevníci môžu využiť ponuku mikroúverov napríklad na omladenie kávovníkov, nákup vybavenia potrebného na pestovanie a zber alebo na zdravotnú starostlivosť. Družstvo tiež realizuje rôzne projekty zamerané napríklad na vzdelávanie detí a žien. Približne 25 % kávy pestujú ženy.
Aká je čerstvá a ako dlho vydrží
Zrnkovú kávu balíme do vreciek s jednocestným ventilom, ktorý vám umožňuje vytlačiť vzduch z vrecka, a zabrániť tak oxidácii kávy aj po otvorení balenia. Za plnú cenu od nás dostanete zrnká, ktoré sme upražili pred maximálne 30 dňami, na kávu praženú viac ako pred 30 dňami automaticky poskytujeme zľavu 15 %. Nájdete ich v kategórii „Zachráň ma“. Zrnkovú kávu Drip it odporúčame spotrebovať do 3 mesiacov od dátumu praženia.
V akom balení dorazí
Na menšie 300 g balenia používame recyklovateľné plastové vrecká, 1 kg balenia zrnkovej kávy od nás dostanete v papierových vreckách s membránou z cukrovej trstiny. To preto, aby vzhľadom na väčšie množstvo kávy zostali zrnká dlhšie čerstvé. Ak si vyberiete doručenie do Zásielkovne alebo kuriérom na adresu, zrnká vám pošleme ešte v prepravnom kartónovom obale. Do nášho Espresso baru môžete prísť aj s vlastnou nádobou a kúpiť si u nás zrnkovú kávu bez obalu.
Způsob přípravy | Espresso, Filter |
---|---|
Chuť | Sladká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň praženia | Stredné |
Charakteristika | Pomaranč, Mliečna čokoláda |
Typ kávy | Arabica, Bezkofeínová |
Krajina pôvodu | Peru |
Region | Rodríguez de Mendoza |
Odroda | Catimor, Typica, Caturra, Pache |
Metóda spracovania | Premytá |
Pestovatelia | Družstvo APROCOYCE |
Chuťový profil | Ovocný, Čokoládový |
Způsob přípravy | Espresso, Filter |
---|---|
Chuť | Sladká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň praženia | Stredné |
Charakteristika | Pomaranč, Mliečna čokoláda |
Typ kávy | Arabica, Bezkofeínová |
Krajina pôvodu | Peru |
Region | Rodríguez de Mendoza |
Odroda | Catimor, Typica, Caturra, Pache |
Metóda spracovania | Premytá |
Pestovatelia | Družstvo APROCOYCE |
Chuťový profil | Ovocný, Čokoládový |